Nieuws

vrijwilligersprijzen
Let op! Dit artikel is al 436 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vrijwilligersprijzen 2016 uitgereikt in Goirle

Burgemeester Mark van Stappershoef heeft tijdens een avond voor vrijwilligers, op vrijdag 9 december, in Cultureel Centrum Jan van Besouw drie vrijwilligersprijzen en een stimuleringsprijs uitgereikt.

De eerste winnaar is de Formulierenbrigade. Ook Marjolein Scholten mocht een prijs in ontvangst nemen. De derde winnaars is het echtpaar Carool en Nel Kennes.

Formulierenbrigade

De eerste winnaar van de Vrijwilligersprijs 2016 is de Formulierenbrigade. Deze groep bestaat komend jaar tien jaar in Goirle. De vrijwilligers geven minder draagkrachtige inwoners informatie en advies over regelingen en helpen hen bij het invullen van de benodigde formulieren. Ze ondersteunen bij het vinden van de juiste weg in administratieve trajecten en bij het opzetten van een goede eigen administratie.

Marjolein Scholten

De tweede Vrijwilligersprijs 2016 ging naar Marjolein Scholten. Zij zet zich in voor de activiteitencommissie van De Zonnebloem in Goirle. Dankzij haar is het aantal activiteiten toegenomen en zijn de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de bijeenkomsten verbeterd. Daarnaast is zij al vele jaren verantwoordelijk voor de organisatie van buitenschoolse activiteiten bij basisschool ’t Schrijverke. Ook de tennisvereniging en de Loopgroep Goirle mogen rekenen op haar inzet als vrijwilliger.

Carool en Nel Kennes

De derde winnaar van de Vrijwilligersprijs 2016 is het echtpaar Carool en Nel Kennes. Beiden zijn actief bij de EHBO in Riel. Mevrouw Kennes is ruim 25 jaar lid van de EHBO, treedt op als LOTUS-slachtoffer bij oefeningen, helpt bij het wekelijkse kinderschaatsen en geeft EHBO-lessen op basisschool De Vonder. Ook is zij al geruime tijd actief voor De Zonnebloem in Riel en is zij betrokken bij ’t Braoipanneke. Nel Kennes is bestuurslid van de EHBO in Riel, buschauffeur voor mensen met een beperking bij de stichting WIG Goirle en is lid van de klankbordgroep Riel.

Stimuleringsprijs

Om jonge vrijwilligers te stimuleren door te gaan met hun activiteiten en om andere jongeren enthousiast te krijgen voor vrijwilligerswerk, reikt de gemeente Goirle ook ieder jaar de Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger uit. Deze prijs is dit jaar gewonnen door Abbey Smolders. Zij is al enkele jaren betrokken bij activiteiten van turnvereniging SOS, kinderkoor Eigenwijs, jongerenkoor GoTiKo en het Jeugdvakantiewerk.

Reageer op dit bericht