Nieuws

Let op! Dit artikel is al 328 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Verbouwing Sporthal De Haspel bijna klaar

Eind deze week is sporthal De Haspel weer als nieuw en kan er weer zo’n tien tot vijftien jaar gebruik van worden gemaakt. Tijdens de verbouwing was de sporthal gewoon open. Zodoende duurden de werkzaamheden ruim een jaar. In totaal kost het project € 338.000,-. Wethouder Theo van der Heijden is trots op het resultaat.

Trots

Theo van der Heijden: “De werkzaamheden zijn in een aantal fases uitgevoerd, waarbij we goed gekeken hebben naar wanneer wie welke ruimte huurt. Overdag gebruiken de basisscholen deze sportaccommodatie. Om de overlast voor hen zoveel mogelijk te beperken waren er een aantal schoolvakanties in de bouwplanning opgenomen. Door deze gefaseerde uitvoering duurde de bouw wat langer. Maar het resultaat mag er zijn!”

Voorbeelden
Op heel veel fronten is De Haspel aangepakt: energetisch, hygiënisch, bouwkundig, arbotechnisch en esthetisch. Maar ook de toegankelijkheid en veiligheid zijn verbeterd. Theo van der Heijden: “Ik noem graag een paar voorbeelden. In de hele accommodatie hangt nu ledverlichting en de enkele beglazing is vervangen door HR++ isolatieglas. Dit scheelt enorm in de energiekosten. Verder ligt er nu een nieuwe pvc-vloerafwerking wat veel hygiënischer is en is het legionellabeheersysteem verbeterd, zodat we nu aan alle wetgeving voldoen.”

Andere verbeteringen
Bouwkundig is er ook heel veel gebeurd. “Zo zijn de plafondplaten, dakbedekking, binnendeuren en damwandplaten van de hoge gevels vervangen. Ook is het pand nu asbestvrij. Dankzij de automatische toegangsdeuren kunnen mindervaliden gemakkelijk naar binnen, waar de glazen deuren zorgen voor een transparante doorgang. Verder ziet de sporthal er nu van binnen en buiten veel mooier uit door het latex sauswerk. Tot slot noem ik nog graag dat de hal, gangen en tribune zijn voorzien van videocamera’s, die zorgen voor meer veiligheid. Al met al is de sporthal weer helemaal bijdetijds.”
De officiële heropening zal in de eerste week van april plaatsvinden.