Nieuws

amnesty
Let op! Dit artikel is al 328 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Veel geld opgehaald tijdens collecte voor Amnesty in Goirle

De collecte van Amnesty International, die van 5 tot en met 11 maart 2017 werd gehouden, heeft in Goirle 2.758,75 euro opgebracht. Vierendertig vrijwilligers hebben gecollecteerd. In heel Nederland werd dit jaar €1.208.927,- opgehaald voor het werk van Amnesty.

Het was de vijftiende keer dat de organisatie een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt zij geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften zijn dus van groot belang.

Wat gebeurt er met het geld?

Met het geld dat tijdens de collecte is opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Ooit begon de organisatie met het strijden voor de rechte van politieke gevangenen. Het werkterrein is in de afgelopen vijftig jaar enorm uitgebreid: van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Het afgelopen jaar is het Amnesty gelukt om meer dan 650 mensen vrij te krijgen. Deze mensen zaten onterecht vast, vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Ook zorgde Amnesty voor belangrijke wetswijzigingen in veertig landen. En heeft de organisatie bijgedragen aan de veroordeling van oorlogsmisdadigers. In deze onzekere tijden weten ze één ding zeker: Verontwaardiging is niet genoeg. Verandering bereikt Amnesty door actie te voeren tegen onrecht.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die onder andere zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mans (UVRM). Amnesty International collecteert in heel Nederland.

Reageer op dit bericht