Nieuws

Mirjam Mous
Let op! Dit artikel is al 441 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Schrijfster Mirjam Mous op Mill-Hillcollege

Schrijfster Mirjam Mous komt naar het Mill-Hillcollege om drie lezingen te geven aan alle leerlingen uit de brugklas. Mirjam Mous is door haar spannende boeken populair bij zowel jongens als meisjes. Haar jeugdthriller Boy7 is in 2015 verfilmd, met diverse bekende acteurs, waaronder Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Tygo Gernandt. Mirjam Mous komt langs op maandag 13 februari 2017.

Mirjam Mous

Mirjam Mous zal tijdens de lezing over haar boeken vertellen en gaat daarna in gesprek met de leerlingen. Sabine van Heesch, docent Nederlands en organisator van het schrijversbezoek vertelt: “Leerlingen vinden het leuk en spannend dat Mirjam Mous komt en ze hebben allemaal een boek van haar gelezen. Naast een voorleeswedstrijd en een bibliotheekbezoek, proberen we de leerlingen van onze brugklas op deze manier enthousiast te krijgen voor het lezen. Uit onderzoek van Stichting Lezen is gebleken dat het stimuleren van lezen op verschillende manieren er echt voor zorgt dat de leesvaardigheid en het leesgedrag van kinderen sterk verbetert”.

Het grootste doel van schrijfster Mirjam Mous is om kinderen aan het lezen te krijgen. Ook kinderen of jongeren die liever computerspelletjes spelen en boeken maar saai vinden. Daarom gebruikt ze taal die dicht bij de doelgroep ligt en geeft ze de verhalen veel vaart en humor. Zodra Mirjam kon lezen, was het haar droom om schrijfster te worden. Maar eerst heeft ze twintig jaar gewerkt als onderwijzeres op een school voor kinderen met sociaal-emotionele problemen.

Schrijven

In 1998 kwam haar eerste boek uit: Monsters mollen!. Meestal schrijft Mirjam boeken, maar ook verhalen voor bundels, tijdschriften en lesmethodes. Ze schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 jaar en ouder. Mirjam schrijft het liefst in de ik-vorm, zo kan ze zich het beste inleven. Met lesgeven is Mirjam gestopt in 2005 en sindsdien is ze fulltime schrijfster. Toch voelt ze zich soms nog wel een beetje een docent, want ze bezoekt vaak scholen en bibliotheken om over haar boeken te vertellen.

Reageer op dit bericht