Nieuws

Let op! Dit artikel is al 415 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Samenwerkende gemeenten organiseren bustour voor werkzoekenden

De unieke bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, keert terug! De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg slaan voor de tweede keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit doen ze op 27, 28 en 30 maart 2017 onder de noemer: ‘SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio’.

Op maandag 27, dinsdag 28 en donderdag 30 maart 2017 rijdt de bus door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is onder andere om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf.
Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio. Iedere deelnemende werkgever ontvangt vanuit de organisatie van de ‘SamenWerken’ bustour een map met daarin alle CV’s van de deelnemende kandidaten. Zo kan er na de bedrijfsbezoeken en de tour snel geschakeld worden tussen werkgever en werkzoekende.

Samenwerking
Na de succesvolle samenwerking in 2016 tussen de gemeenten Goirle, Gilze en Rijen en Dongen doen dit jaar ook de gemeente Hilvarenbeek en gemeente Tilburg mee. De samenwerking tussen de vijf gemeenten is gezocht om de kandidaten te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeente grenzen. Een kandidaat uit Dongen kan ook aan de slag in Goirle en een kandidaat uit Gilze en Rijen vindt wellicht dé plek om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld Tilburg.

Voor wie?
Alle vijf de gemeenten benaderen werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand om deel te nemen aan de bustour. Per dag kunnen er circa 15 kandidaten per gemeente mee on tour. Hopelijk met mooie werkervaringsplaatsen of arbeidscontracten voor een aantal kandidaten als resultaat!