Nieuws

bibliotheek-goirle
Let op! Dit artikel is al 274 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Open dag… de Bibliotheek Goirle

De smaak van de Bibliotheek Goirle is niet in één woord te omschrijven… Je proeft hier meerdere ingrediënten, vaak in samenwerking met meerdere koks en er is altijd ruimte om je eigen smaak toe te voegen.

De Bibliotheek Goirle is méér dan een plek waar je boeken kunt lenen. De maatschappij is continu in beweging en zo ook de bibliotheek. Steeds weer zijn ze in de Bibliotheek op zoek naar samenwerkingen met lokale partners en verenigingen. Samen organiseren ze activiteiten op cultureel, educatief en sociaal gebied die inspelen op actuele thema’s en interesses binnen de gemeente Goirle.

De bibliotheek wil mensen met elkaar verbinden, talenten een podium bieden en de zelfredzaamheid van de Goirlenaren vergroten. Het delen van kennis en verhalen staat steeds centraal, zoals peper en zout in een gerecht eigenlijk ook altijd aanwezig zijn.
Iedere maand zet de Bibliotheek verschillende gerechten op het menu. Maandelijks is er bijvoorbeeld een taalcafé, een digi-spreekuur en een voorleeshalfuurtje. Maar naast dit standaardmenu is er ook ruimte voor nieuwe smaken. De ene keer kun je aansluiten bij een lezing over het herkennen van vogels, de volgende keer doe je mee aan de CoderDojo (workshop waarin kinderen leren programmeren). En als student of ondernemer ben je welkom om de Seats2meet flexwerkplekken te gebruiken.
Op zondag 28 mei is het Open dag in de Bibliotheek Goirle. Wil je meer weten over alle activiteiten en mogelijkheden of wil jij ook graag iets delen met andere Goirlenaren? De medewerkers van de Bibliotheek staan altijd – en bovenal op deze zondag – open voor gesprek!
Speciaal voor De Smaak van Goirle programmeert de bibliotheek 28 mei verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kun je je eigen striptekentalent ontdekken (of verbeteren!) in een workshop van Stan Groenland, een lekkere cupcake versieren met chef-kok Nilay, aan de slag gaan met een boekenquiz of een toffe Green-Screen foto maken met een fantasierijke achtergrond. Bekijk de timetable voor de tijden van de workshops. En je bent de gehele dag welkom om langs te komen!