Nieuws

Let op! Dit artikel is al 225 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Koninklijke onderscheiding voor Piet Driessen

Op maandag 10 juli 2017 reikte burgemeester Mark van Stappershoef een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Piet Driessen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Driessen (*1945, woonachtig te Goirle) was jarenlang actief als vrijwilliger bij diverse muziekverenigingen, met name als slagwerkinstructeur.

Tussen 1953 en 1980 was hij spelend lid van Muziekvereniging SOS in Goirle. Aansluitend was hij 37 jaar slagwerkinstructeur. Iedere week leidde hij de repetitie van de slagwerkgroep. Hij leidde leerlingen op, zorgde voor beheer en onderhoud van de instrumenten en was verder actief bij de vele activiteiten van de vereniging.

Van 1980 tot 2017 werd Piet Driessen tevens slagwerkinstructeur bij Harmonie Muziek en Vriendschap in Riel. Tussen 1994 en 2006 was ook bij de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Goirle. Ook bij deze muziekverenigingen gaf hij muzikaal leiding aan de slagwerkgroep, leidde hij leerlingen op, en nam hij het onderhoud van muziekinstrumenten voor zijn rekening. Tevens initieerde en organiseerde hij concerten en begeleidde hij de harmonie bij concoursen en kampioenschappen.

De heer Driessen heeft begin dit jaar zijn werkzaamheden beëindigd. De burgemeester van Goirle reikt de versierselen behorende bij deze Koninklijke onderscheiding uit tijdens een concert van harmonie Muziek en Vriendschap, waarbij de drie muziekgezelschappen stil staan bij het afscheid van de heer Driessen.