Nieuws

Overdracht Mark van Stappershoef aan Ballefruttersgat en Kaaiengat
Let op! Dit artikel is al 577 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kaaien en Ballefrutters nemen carnavalsliefhebber Mark van Stappershoef over

Hoewel Mark van Stappershoef pas op 28 september de ambtsketen van de gemeente Goirle mag laten omhangen en vanaf dat moment officieel burgemeester van de gemeente Goirle is, is hij maandagavond toch al overgedragen aan Goirle en Riel. Dat de als Goirlenaar geboren van Stappershoef een echte carnavalsvierder is dat is bij menigeen bekend. Hij ging in 2005 en 2006 als Prins Mark d’n Irste de Kruiken en Kruikinnen immers voor in het feestgedruis. Maar ook heeft hij als lijfwacht, lid van de raad van XI en lid van diverse commissies zijn steentje bijgedragen aan het carnaval in Kruikenstad.

Foto: Mark van Stappershoef en echtgenote Monique. Foto @Ballefrutters

Onder het viaduct waar het eens begon

Onder begeleiding van de politie werd Mark van Stappershoef maandagavond met de bus naar de grens van Tilburg en Goirle gebracht. Onder het viaduct van de A-58 werd hij opgewacht door het bestuur van RCS De Kaaien uit Riel en Stichting Karnaval Ballefruttersgat uit Goirle. Ook de voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg, Freek Verhaaf (trouwens ook een Ballefrutter van geboorte). Na divers ‘wijze’ maar zeker hartelijke woorden ontving Mark van Stappershoef dverse attributen die het carnaval in zowel Ballefruttersgat als kaaiengat symboliseren. Onder muziek van De Sleutelsollers en De Buskes was het één groot feest werd Mark van Stappershoef onder toeziend oog van commissaris van de Koning Wim van de Donk ‘overgedragen’.

Het viaduct op de Tilburgseweg is inmiddels een bekende carnavalsflashmob lokatie geworden, want hier hebben zich al diverse carnavaleske ontmoetingen afgespeeld. Op initiatief van de toenmalige prinsen van Kruikenstad en Ballefruttersgat, Prins Mark d’n irste en Prins Bas d’n Irste werd toen een grensontmoeting georganiseerd. Een knalfeest van een kleine 20 minuten met enkele honderden mensen en uiteraard vergezeld van één of meerdere muziekkapellen.

Reageer op dit bericht