Nieuws

gools-goud
Let op! Dit artikel is al 274 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gôols Goud Kids op zondag 28 mei

Smaakexplosie van kunst & cultuur voor jongeren 

Volgens Wikipedia is een kunstenaar “iemand die zijn of haar creatieve begaafdheid gebruikt om kunst te maken.” Je werk hoeft niet in een museum te hangen en grote zalen vullen is geen vereiste. Iedereen is kunstenaar en er zijn vele verschillende vormen van kunst & cultuur beleving. Kom dat zondag 28 mei ontdekken bij ‘De Smaak van Goirle’ in CC Jan van Besouw, Mainframe en de Bibliotheek Goirle én ‘Project ReCK’, kinderkunst in Riel. De hele middag staan er activiteiten gepland voor KIDS en JONGEREN tussen 0 en 16 jaar. Er zijn vele Smaken te proeven. Van bitterpittig tot knalzuur! Daag jezelf uit, ontdek je talent en laat het zien, want er zit Gôols Goud in iedereen!

 

Mainframe

HEADLINERS * Geboren Goirlenaar en frontman van ILL Trusted, Gyze Hermans. Hij leert je hoe te Grunten. * Dance Instructor/Choreographer Mark Snels van Macacinho. Hij leert je zijn Hiphop skills. * DJ Collectief, met deze editie Stijn, Sam en Mike. Zij dagen je uit zelf een DJ-sample te maken en de lichtknoppen te bedienen.*

In de keuken wordt er, samen met Bram, gekookt. De dansdemo van Factorium neemt kids mee in stijlen klassiek ballet, modern, jazzdance en hiphop. Je kunt er zondag schilderen bij Thomas, sieraden maken bij Hanane en sleutelhangers knutselen bij Manuela. Bij lekker weer staat er op het schoolplein een springkussen en een pannakooi. Op het terras klinkt muziek van het DJ Collectief en je kunt er laten weten wat JOUW Smaak van Goirle is! In de voorbereidingen op weg naar zondag 28 mei is de betrokkenheid van jongeren in het mee-organiseren enorm gegroeid. Bij Mainframe ontwikkelt zich de nieuwste Smaak van Goirle als een organische verrassing.

 

De Bibliotheek Goirle

Open dag mét activiteiten voor jongeren

De Bibliotheek Goirle is veel méér van een plek waar je boeken kunt lenen. In samenwerking met Tilburg University leer je er bijvoorbeeld een Virtual Reality omgeving te programmeren tijdens CoderDojo. Er is maandelijks een voorleeshalfuurtje voor peuters en kleuters. Leerlingen van Mill-Hill zijn er regelmatig te vinden voor projecten of ze maken gebruik van de flexruimte met computers. Op zondag 28 mei kunnen de allerjongsten (6 tot 9 mnd.) een proefles ‘Muziek op schoot’ volgen van Factorium. Stan Groenland geeft een workshop striptekenen (8 tot 12 jr.). Er is een boekenquiz en er kunnen cupcakes versierd worden (6 tot 10 jr.) met Chef Nilay. En hoe spannend is het om je eigen Green-Screen foto te maken met een fantasierijke achtergrond! Kom zondag naar de Bieb, doe mee en vraag naar alle activiteiten en mogelijkheden. De Bibliotheek Goirle vergroot je wereld en geeft je toegang tot veel kennis.

 

Project ReCK

Kinderkunst 4 – 16 jaar, Leybron in Riel

Project ReCK heeft de rode loper uitgerold om de bezoekers in stijl te ontvangen. Om 14.30 uur wordt de expositie van 8 deelnemers geopend met een toepasselijke actie, die we nog even geheim houden. Daarna is de galerie geopend voor alle belangstellenden. Vriendjes en vriendinnetjes, opa en oma, de buren en de leraren, iedereen is uitgenodigd om te komen genieten van de kunstwerken.

De gehele middag is er ook de mogelijkheid om ook zelf aan de slag te gaan. Er is een knutsel/ teken/schildertafel ingericht waardoor de bezoekers zich ook even kunstenaar kunnen voelen.

Re-styl jij de Mona Lisa of ben je net zo goed met kleuren als Mondriaan? Ook hier wordt met restmateriaal gewerkt, net zoals de jonge kunstenaars steeds met hergebruikte materialen hebben gewerkt. Om 16.00 uur is er een daverende modeshow. 15 kinderen lopen de catwalk in de Leybron. En laten zien wat voor schitterende creaties ze de afgelopen 10 weken hebben gemaakt. We sluiten de middag met alle kinderen af door met champagne te proosten!

 

FAQ

De Contactraad Cultuur verbindt alle organisatoren van deze dag – in het teken van Amateurkunst in Goirle en Riel. De activiteiten zijn aangesloten bij iktoon.nl, landelijk platform voor amateurkunst. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina’s van ‘Gôols Goud’, ‘de Bibliotheek Goirle’ en ‘Mainframe’. Op de achterpagina van het Goirles Belang van 23 mei vind je een timetable, die je vertelt waar en hoe laat je waar wilt zijn. Tot zondag!