Nieuws

boschkens-west-goirle
Let op! Dit artikel is al 225 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dertig sociale huurwoningen in Boschkens West

De wethouders Marijo Immink (Wmo) en Guus van der Put (Volkshuisvesting) van de gemeente Goirle en bestuurder Roland Marx van Leystromen gaan donderdag 13 juli naar Boschkens West in Goirle. Hier bouwt Leystromen dertig sociale huurwoningen. Ze zullen twee woningen bezoeken die bedoeld zijn voor doelgroepen met een Wmo-indicatie. Dankzij een speciale regeling (Participatiewet) zijn deze woningen ook beschikbaar voor gezinnen met een laag inkomen. Zo wordt voorzien in een maatschappelijke behoefte. De gemeente adviseert bij het vinden van geschikte huurders hiervoor.
In Boschkens West is ingespeeld op ontwikkelingen binnen de woningmarkt. Die laten zien dat zowel één- en tweepersoonshuishoudens als grotere gezinnen (bijvoorbeeld samengestelde huishoudens) woonruimte nodig hebben. Daarom worden twintig woningen gebouwd die wat groter zijn en dus iets duurder, en acht kleinere en goedkopere woningen. De twee woningen die bezocht worden, zijn geschikt voor mindervaliden. Het zijn rolstoeltoegankelijke woningen met brede deuren, een extra slaapkamer en een badkamer op de begane grond. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens.

 

Wethouder Immink: “Als gemeente adviseren we Leystromen bij het vinden van geschikte bewoners voor deze grote woningen. Bij de ene woning hebben we een voorkeur voor een gezin (met mantelzorg) van minstens vier personen, waarbij één persoon aangewezen is op een gelijkvloers woonprogramma. En de andere woning willen we graag reserveren voor bijvoorbeeld een gezin van statushouders. Inmiddels is één woning verhuurd. Voor de andere woning zijn we in een vergevorderd stadium en kunnen we bijna een kandidaat-gezin voorstellen aan Leystromen.”

“Door gevarieerd te bouwen, sluiten we aan bij behoeften van woningzoekenden. Afwijken van standaardbouw betekent wel extra kosten”, vertelt Roland Marx, bestuurder van Leystromen. “Dit was een bewuste keuze van Leystromen. We vinden het belangrijk dat we maatwerk kunnen leveren bij onze maatschappelijke opgave: prettig en betaalbaar wonen voor alle bewoners, ongeacht hun gezinsgrootte, inkomen of zorgbehoefte. Met h et nieuwbouwproject in Boschkens West komen we hieraan tegemoet.”

Binnen het project is diversiteit gecreëerd door 3 typen woningen met huurprijzen variërend tussen € 635,05 en € 710,68 (prijspeil 2017). De woningen zijn ruim en bestaan uit 3 bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich de entree, toilet, woonkamer en keuken. Op de 1ste verdieping vindt u 3 slaapkamers en een ruime badkamer. De zolder met een scharnierkap bevindt zich op de 2de verdieping. De woningen hebben een voortuin(tje) en een diepe achtertuin met een berging. De andere woningen zijn inmiddels allemaal toegewezen aan de nieuwe bewoners. In het najaar krijgen zij de sleutel van hun woning.