Nieuws

belastingaangifte
Let op! Dit artikel is al 406 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

Voor sommigen is het een gevreesde jaarlijkse plicht: de belastingaangifte. Wil je weten hoe je op de juiste manier je belastingopgave invult? Of hoe je gebruik kunt maken van de toeslagen van de belastingdienst? De Bibliotheek en enkele partners kunnen je hierbij helpen.

Gratis gebruik van pc en printer

Van 1 maart tot 1 mei staat er bij de Bibliotheek Midden-Brabant in alle vestigingen (dus ook in Goirle: achterin bij de werkplekken) een aparte belasting-pc, waar je gratis gebruik van kunt maken. Dit is een pc die zo is afgeschermd dat je er in alle rust en privacy je aangifte op kunt doen. Ook kun je er tijdens service-uren (14.00-18.00 u) gratis documenten printen voor je aangifte.

Spreekuren en lezingen belasting en toeslagen

Wil je graag hulp bij het doen van je aangifte? Heb je moeite met het invullen van formulieren of organiseren van je papieren? Of wil je weten hoe je bepaalde toeslagen of een betalingsregeling kunt aanvragen bij de Belastingdienst?

  • Iedere donderdag van 10.30-12.30 u is InformatieCafé De Beurs te gast in de bibliotheek Goirle. Mensen van de Formulierenbrigade en de budgetcoach van Leystromen zijn aanwezig om u te helpen (voor alle leeftijden). Zij weten ook de weg voor hulp bij ingewikkelder vraagstukken.
  • Kom op donderdagavond 23 maart (19.00 – 20.00 uur) naar een speciale lezing in de Bibliotheek Goirle, door medewerkers van EZ Boekhouding. Handige uitleg over belasting en toeslagen in een uur. Je kunt je voor deze gratis lezing aanmelden via de website van de Bibliotheek Midden-Brabant.
  • Ook vrijwilligers van De Smeetskring en van Thuisadministratie Tilburg bieden hulp bij het doen van je belastingaangifte en het op orde brengen van je administratie. Kijk voor meer informatie over alle hulp die de Bibliotheek Midden Brabant en deze partners bieden op bibliotheekmb.nl/belastingdienst.

Handiger worden met de computer?

De overheid vraagt je steeds vaker zaken te regelen via internet. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, of huurtoeslag aanvragen. Heb je daar moeite mee en wil je graag handiger worden met de computer? Kijk dan ook eens naar cursussen als klik & Tik en Digisterker die je bij de Bibliotheek gratis kunt volgen.

Reageer op dit bericht