Nieuws

schoolplein14
Let op! Dit artikel is al 341 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Basisschool De Kameleon opent Schoolplein14

Basisschool De Kameleon opent op feestelijke en sportieve wijze het eerste Schoolplein14 in Goirle. Dat zal gebeuren door de 19-jarige Tilburger Thomas Kok, talentvol aanvoerder van Willem II onder 23, in het bijzijn van wethouder Van der Heijden. De opening vind op vrijdag 24 maart om 09.00 uur plaats.

Schoolplein14

Het Schoolplein14 is de kroon op de nieuwbouw, die de school onlangs heeft gerealiseerd. Met het project Schoolplein14 wil de Cruyff Foundation kinderen tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Uit onderzoek blijkt dat sport en spel net zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind als leren lezen en schrijven. Dit Schoolplein14 van De Kameleon is de elfde sportieve speelplaats die geopend wordt in het kader van het project Schoolplein14 voor 013.

Op het schoolplein aan de Tamboerstraat zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht. Deze coatings dagen de leerlingen uit om samen meer te sporten en te spelen. Ook heeft de school een sportpakket en spellenhandboek ontvangen om actief met de leerlingen aan de slag te gaan op hun Schoolplein14. Naast het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein14 leerkrachten structuur en overzicht op het schoolplein, laat het ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en vermindert het ‘opstootjes’ op het schoolplein.

Verantwoordelijkheid

De leerlingen en de school hebben zelf, door middel van het startpakket, gekozen voor de coatings op hun schoolplein. De leerlingen beslissen mee zodat ook zij verantwoordelijkheid voelen voor het vernieuwde schoolplein. Dit doen zij door medeleerlingen te interviewen en te onderzoeken welke sporten zij graag op het schoolplein willen doen.

Samenwerkingsverband

In Tilburg is er een bijzonder samenwerkingsverband tussen de Cruyff Foundation en FEHT for Life om voor de zomer van 2017 in Tilburg en omgeving op minimaal dertien scholen een Schoolplein14 te realiseren onder de naam Schoolplein14 voor 013. Op dit moment zijn er in ruim een jaar al elf scholen van een Schoolplein14 voorzien.

Reageer op dit bericht