Nieuws

afvalinzameling
Let op! Dit artikel is al 433 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Afvalinzameling rondom de feestdagen

Wil je weten wanneer je kerstboom opgehaald wordt of waar je vuurwerkafval moet laten? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de afvalinzameling rondom de feestdagen in Goirle en Riel.

Groencontainers

De ophaaldag van de groencontainer op Tweede Kerstdag is verschoven naar zaterdag 24 december.

PMD-containers

De containers die geplaatst worden voor het afgeven van PMD-afval (plastic- en metalenverpakkingen) worden in plaats van op Tweede Kerstdag op dinsdag 27 december geplaatst.

Kerstbomen

Goirle

De kerstbomen worden, zonder versiering en kluit, opgehaald op dezelfde dag dat de groene containers worden leeggemaakt in de week van 9 t/m 13 januari 2017. De kerstbomen worden door Diamant opgehaald, waarna ze worden versnipperd.

Riel

De jaarlijkse kerstboomverbranding, georganiseerd door JOKO Riel in samenwerking met de brandweer, is op zaterdag 7 januari 2017 om circa 18.30 uur. Je kunt je boom aan de straat leggen, zodat de jeugd deze meeneemt. Het is ook mogelijk dat je de boom zelf tussen 14.00 en 16.00 uur en vanaf 17.30 uur naar de Oude Tilburgsebaan/Looienhoek brengt.

Vuurwerk

Vuurwerkafval mag je, mist je het eerst hebt natgemaakt en apart verpakt, gewoon bij het restafval in de grijze container doen.

Openbare afvalbakken afgesloten

Een groot deel van de openbare afvalbakken worden gesloten om vuurwerkschade zoveel mogelijk te voorkomen. Deze maatregel is (helaas) noodzakelijk omdat ieder jaar weer afvalbakken sneuvelen. De bakken gaan begin januari weer open. De textielcontainers worden afgesloten van woensdag 28 december tot maandag 2 januari.

Reageer op dit bericht