Fotoboek - 11e Grensontmoeting Ballefruttersgat & Kruikenstad

NI2A3969JulesvanIperen
Waar:Ballefruttersgat - Kruikenstad Fotograaf:Fotografie Jules van Iperen

In 2005 hebben de toenmalige Hoogheden van Ballefruttersgat en Kruikenstad, Prins Bas d’n Irste en Prins Mark d’n Irste het initiatief genomen om elkaar op de grens van beide “gaten” te ontmoeten. De afspraak stond voor de carnavals zondagavond 22:00 uur onder het viaduct van de A58 over de Tilburgseweg.

Slechts enkele insiders waren toen op de hoogte van de ontmoeting dus het was een totale verassing voor de mensen in het gevolg toen ze ondert het viaduct stopten en er een spontaan feest losbarstte. Uiteraard was alles gecoördineerd met de politie, die het verkeer hebben omgeleid over de ventwegen. In de vervolgjaren is de grensontmoeting op meerdere locaties rond Tilburg georganiseerd omdat er meerdere organisaties van omliggende gemeenten aansloten bij dit feest.

Zondagavond 07-02-2016 is het feest voor de 11e keer georganiseerd, dus tijd om terug te keren naar de Tilburgseweg. Buiten Hoogheid Prins André d’n Irste van Ballefruttersgat en Prins Robèrt van Kruikenstad waren ook de Hoogheden van Kaaiengat (Prinses Désirée), Knollevretersgat (Prins Martijn) en d’n Hoazepot (Prins Gerdjan) aanwezig. De hoogheden hielden korte toespraken vanaf de multifunctionele prinsenwagen van Ballefruttersgat afgewisseld met muziek van beide aanwezige kapellen Fiësta Servessa en het Lof der Zotheid. Eens een keer niet in de schijnwerpers waren de tijdelijk buiten dienst gestelde burgemeesters van Goirle, Machteld Rijsdorp, en Tilburg, Peter Noordanus, eveneens aanwezig.