De toegangspoort

De Fraterstuin is voor voetgangers te bereiken via de Oude Kerkstraat en het Koudepad. De hoofdingang, ligt aan de Oude Kerkstraat.

De toegang herinnert aan de muur die het voormalige kloostercomplex omsloot.

Nieuwe muur fraterstuin
De nieuwe “muur”
De oude muur naar de Fraterstuin
De oude muur naar de Fraterstuin

Om het openbare karakter van de parktuin te benadrukken is de oude muur langs de Oude Kerkstraat gedeeltelijk vervangen door een bijzonder hekwerk. Een gedeelte van de muur is gerenoveerd en gaat naadloos over in een ontwerp van de oude muur gestileerd in staal. Het bedrijf Abals van Bas Maters, jawel, van het kunstwerk “Een kabbelende geestigheid”, beter bekend als de voetstapjes die in het centrum vrolijk oplichten, en Kuipers Compagnons hebben zich over deze wand van de Fraterstuin gebogen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het ontwerp van landschapsarchitect Jan van Kleef en Marjan van Capelle, van Kuiper Compagnons.

In het gebied rondom de Fraterstuin zijn vier projecten ontwikkeld: het Cultureel Centrum in en aan het bestaande Fratersgebouw, de Beukenhof, de Parkwoningen en de Fratersveste in het voormalige woongebouw. De drie woonprojecten en de poort vormen samen de wanden van de parktuin.

oude muur 2
De oude muur gezien vanuit de Fraterstuin