De Parkwoningen

De Parkwoningen Fraterstuin Goirle
De Parkwoningen

Aan de noordkant is de Fraterstuin begrensd met een rij “grondgebonden” woningen. Architectenbureau Bedaux de Brouwer, ontwikkelaar van dit project, kreeg hiervoor in 2010 de Architectuurprijs Midden-Brabant. Het architectenbureau beweegt zich moeiteloos tussen modern en klassiek en heeft door de jaren heen een herkenbaar handschrift ontwikkeld. Hierbij wordt een evenwicht gezocht tussen de omgeving, woningen en interieur. Bij hun manier van ontwerpen hoort o.a. duurzaamheid, eenvoud, rust, ingetogenheid en aandacht voor subtiele details.

De Parkwoningen in de winter
De Parkwoningen in de winter

De Parkwoningen staan boven het maaiveld. Karakteristiek voor de rij huizen in de Fraterstuin is de glazen balk op de eerste verdieping waarachter de woonkamers vrij uitkijken over het park. De gevels laten veel daglicht binnen en geven van binnen een ingekaderd uitzicht, vergelijkbaar met een groot ingelijst schilderij. De voordeur van de woningen, gesitueerd in de Fraterstuin, bereik je via een trap. De buitenruimte van de woning ligt op het verscholen dakterras op de derde verdieping. Hier is het een oase van stilte, zoals in tijden van weleer, toen de fraters hun ommegang maakten met het gebedenboek ( de brevier) in de hand en zij de gebeden lazen (brevieren). De tuinmuur aan de noordkant is gehandhaafd als erfafscheiding.

Zie voor meer informatie: www.bedauxdebrouwer.nl

De Parkwoningen 2
De Parkwoningen