Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij

Logo Roovertsche Leij thumb
Gorps Baantje 1
5051 PX  Goirle
013-5774300

info@roovertscheleij.nl

Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij

Roovertsche Leij eerlijk genieten
Het landgoed waarop Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij ligt is eigendom van een rasechte Brabantse familie. Ook de uitbaters, de familie Mutsaers, zijn sterk geworteld in Tilburg en omgeving. De roots van deze families gaat terug tot 1644. Deze Brabantse roots omarmen we zoveel mogelijk: bij ons vindt u oprechte Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Het Bourgondische leven in optima forma.

Ontspanning na inspanning

Roovertsche Leij erkende natuurpoort

Een uitgebreide fiets- of wandeltocht kost energie. Wij zorgen er dan ook graag voor dat uw batterij weer wordt opgeladen. Als Brabantse Natuurpoort bieden wij u meer dan alleen bier en bitterballen: in ons sfeervolle restaurant geniet u – onder het genot van een drankje – van overheerlijke gerechten, vers bereid met authentieke streekproducten uit het Kempisch landschap. Gezellig, sfeervol en authentiek zijn eigenschappen die ons restaurant kenmerken. Geniet bij mooi weer van het zonnetje op ons ruime terras, met Douglashouten terrasmeubelen gemaakt door Van Daal uit Esbeek. Of warm uzelf binnen bij onze open haard op na een frisse herfst- of winterwandeling.

 

Restaurant

De uitstraling van ons restaurant is tweeledig. Kijkt u van buiten nog op tegen een authentieke boerderijgevel, binnen wordt u verwelkomd in een verrassend strak interieur. Een gezellige opkamer laat u het gevoel van weleer beleven en eerder genoemde grote open haard nodigt uit tot het uitschieten van uw laarzen om vervolgens uw voeten te warmen aan het haardvuur. Net als thuis. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk producten uit eigen streek te gebruiken voor onze menukaart, afkomstig uit het Hart van Brabant en net over de grens. Verantwoord en authentiek.

Roovertsche Leij interieur

Bed & Breakfast

Roovertsche Leij Bed & Breakfast in Goirle

Naast onze daghoreca bieden wij 4 heerlijke B&B kamers aan: twee 2-persoonskamers en twee familiekamers (max. 4 personen). Deze ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben eigen voorzieningen, waaronder een douche en toilet. De kamers zijn strak ingericht en vanuit de ramen heeft u een weids uitzicht over het omliggende landschap. Enerzijds kijkt u uit op de bossen, anderzijds op fruitbomen en weidevelden.

Onze B&B heeft een eigen pantry waar u zich ‘s avonds in alle rust kunt terugtrekken. Zo ervaart u niet de drukte van de ondergelegen horecaruimte, maar geniet u van de rust waarvoor u bent gekomen. En heeft u wel zin in een hapje en drankje op het terras of bij de open haard, dan bent u zo beneden. Na een goede nachtrust verwelkomen wij u de volgende ochtend met een heerlijk ontbijt, bereid met verse producten uit de Brabantse Kempen.

 

Locatie