Boekenschop

Boekenschop thumb
Bredaseweg 256
5038 MN  Tilburg
06-83219358

info@boekenschop.nl

Boekenschop

Boekenschop is een Stichting en werkt met vrijwilligers. De opbrengst gaat naar goede doelen
Boekenschop

Het woordje “schop” betekent schuurtje, bijgebouw, berging. De winkel is gevestigd in het pand waar voorheen De Paardebloem natuurvoeding verkocht aan de Bredaseweg 256 te Tilburg en parkeren is mogelijk, bij de klink van de deur.

Een groepje vrouwen is ongeveer 10 jaar geleden min of meer toevallig begonnen met de verkoop van tweedehands boeken ten behoeve van Kinder-Vakantie-Werk(KVW). Zij stonden op markten en de voorraad werd in een berging (een schop) opgeslagen. De activiteiten hebben zich in de loop der jaren flink uitgebreid. Er wordt aan verschillende goede doelen geld gedoneerd zoals: sociale en culturele instellingen, organisaties die zich bekommeren om zieken, om arme mensen, om kinderen in de knel, maar ook wordt er geld gegeven aan sport- en muziekverenigingen, volkstuinen en soms ook aan de productie van boeken. In Goirle is dat bijvoorbeeld de Stichting Contactraad Cultuur.

Kortom elke aanvraag uit Midden-Brabant wordt bekeken, soms verwijzen we naar andere fondsen, vaak zegt het bestuur ‘ja’. En de slogan is: zij die niet vragen worden overgeslagen.
Het geld komt altijd goed terecht. Inmiddels beschikt het Boekenschop over een echte winkelruimte. Wie er voor het eerst binnentreedt, wordt verrast door de royale ruimte. Bijna dagelijks worden er boeken binnengebracht waardoor het assortiment zeer breed is en niet alleen interessant voor de gewone boekenlezer maar ook voor mensen die op zoek zijn naar speciale uitgaven.

Zo zijn er bijvoorbeeld boeken te vinden uit lang vervlogen tijden, maar ook boeken die nog zo goed als nieuw zijn. Voor elke rubriek kunt u er terecht:

  • kinderboeken, literatuur, boeken over kunst
  • spiritualiteit, techniek
  • koken, natuur, misdaad
  • gezondheid, sport, landen, Brabant
  • Tilburg en nog veel meer. .

Het is er goed snuffelen. Sommige klanten kunnen er uren doorbrengen, hetzij in geconcentreerde stilte, hetzij gezellig ervaringen uitwisselend over “het boek”. Het Boekenschop is blij met bijna elk boek. Echter encyclopedieën, oude studieboeken en afgeschreven bibliotheekboeken hebben we liever niet. Wie boeken wil opruimen hoeft ze niet weg te gooien. Ze mogen naar de winkel gebracht worden. De coördinatie is in handen van José van Lieshout. Elke dag zijn er minstens 2 à 3 mensen onbezoldigd aan het werk.

De winkel is alleen op zondag gesloten. Van maandag tot vrijdag kunt u terecht tussen 12 en 5 uur. Op zaterdag is de winkel vanaf 10 uur open en wordt het meestal 6 uur voordat de deur op slot gaat.

“Het is heerlijk om met boeken en boekliefhebbers in de weer te zijn.”

Locatie