Agenda

repair café

Repair café in Hobbysoos

Wanneer: 4 november 2017 van 12:00 tot 16:00 Waar: Repair Café Goirle Entree: Gratis

Repair café in Hobbysoos

Er wordt in Nederland ontzettend veel weggegooid. Ook spullen waar maar een kleinigheidje aan mankeert en die na een simpele reparatie weer prima te gebruiken zijn. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door defecte spullen te repareren, kun je geld besparen en natuurlijk ook noodzakelijke grondstoffen.

Repair Café

Een Repair Café is een reparatiebijeenkomst, georganiseerd op buurtniveau. Het concept Repair Café heeft reeds nationaal en internationaal zijn nut bewezen, er zijn dan ook al 335 Repair Cafés in Nederland en 1029 stuks wereldwijd. Daarom is er na onderling overleg tussen de werkgroep WMO, Hobbysoos en Contourdetwern, besloten om ook in Goirle een Repair Café op te zetten. Hiervoor is een zelfstandig opererende werkgroep opgericht welke de verdere uitwerking van dit plan op zich hebben genomen. De bijeenkomsten van het Repair Café vinden plaats in de werkruimte van de Hobbysoos, Bergstraat 98-4, Goirle en zullen op elke eerste zaterdagmiddag van de maand gehouden worden.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waar bezoekers en deskundige reparateurs elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande kapotte voorwerpen. Het gaat hier om kleding, klein huishoudelijke elektrische apparaten, meubels, speelgoed, fietsen, computers en overige. De bezoekers brengen kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) elektricien, naaister, klusjesman e.d. aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

Sociaal evenement

Bezoekers leren dat reparatie een goed alternatief voor weggooien is en dat ze zo ook helpen om de afvalberg te verkleinen. Daarnaast hopen wij op een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Het Repair Café gaat niet alleen om repareren, het is ook een sociaal evenement: dorpsgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in het dorp en bevordert de sociale cohesie.

Meer informatie

  • Locatie: Hobbysoos, Bergstraat 98-4 Goirle
  • Datum: zaterdag 4 november 2017
  • Tijd: van 12:00 uur tot 16:00 uur
  • Entree: gratis!

Locatie

Reageer op dit bericht