Agenda

dorpsquiz-goirle

Gôolse Dorpsquiz

Wanneer: 25 november 2017 Waar: geen locatie

Gôolse Dorpsquiz

In navolging op succesvolle edities in andere gemeenten gaat Goirle dit jaar ook kennismaken met een dorpsquiz. Op zaterdag 25 november 2017 zal de eerste Gôolse Dorpsquiz gehouden gaan worden. Een uitdaging voor iedereen, van jong tot oud.

Het idee om een Goirlese Dorpsquiz op te zetten leefde al bij diverse mensen en organisaties. Het idee om deze dit jaar voor het eerst op te zetten leefde zowel bij ‘Het Kelderke’ als bij ‘Wij Goirlenaren’, echter wisten ze het niet van elkaar. Dit was geen belemmering want ze hebben elkaar gevonden en gaan samen als één organisatie de Gôolse Dorpsquiz organiseren.

De Gôolse Dorpsquiz gaat over alles. Niet alleen over Goirle zoals je wellicht zou denken maar de quiz gaat over alles wat je maar kan bedenken. Het is de bedoeling dat er teams gevormd gaan worden van 8 tot 12 personen. Deze teams kiezen een ‘basis’ van waaruit ze gaan quizzen met de circa 100 vragen. Deze basis kan bij iemand thuis zijn, je favoriete kroeg, de kantine van het bedrijf waar je werkt of wat dan ook.

 

Er wordt ingeschreven per team. Je zorgt zelf voor de samenstelling van het team, bijvoorbeeld met vrienden, collega’s, buurtgenoten of leden van een vereniging. Per team kies je een teamcaptain en een locatie van waaruit jullie gaan spelen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een horecagelegenheid, bedrijf of clubhuis. Wij adviseren een team van ongeveer 8 tot 15 personen, waarvan één persoon de teamcaptain is.

De Gôolse Dorpsquiz wordt in 2 delen gespeeld. De Quizavond zal op zaterdag 25 november worden gespeeld en op vrijdag 8 december is de finale-avond met de prijsuitreiking.

Op 25 november worden de teamcaptains verzocht om om 19:30 uur op een centraal punt, het Gôolse Dorpsquizpakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 100 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp op allerlei manieren aan bod. Het wordt een strijd tegen de klok. Om 23.30 uur moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains.

Op vrijdag 8 december wordt een korte eindronde gespeeld in de feesttent van Gelden vur Helden op het Kloosterplein. De laatste 10 vragen worden die feestavond aan de teams voorgelegd. De jury zal om 22:30 de einduitslag bekend maken.

Naast een mooi geldbedrag voor de 1e, 2e en 3e prijs staat er ook een jaar lang roem op het spel. De winnaar zal met de grote Gôolse Dorpsquiz trofee naar huis toe gaan.

Teams kunnen zich inschrijven tot zaterdag 4 november 2017.